Reistips Thailand
Maak een rondreis
Wil je in een korte tijd veel van Thailand zien? Geen zorgen, er zijn talloze georganiseerde rondreizen waarmee je in korte tijd veel van Thailand kunt zien en ervaren. Of misschien ben je meer het avontuurlijke type en wil je gaan backpacken in Thailand. Trek van hostel naar hostel en laat je verrassen door de diversiteit van dit prachtige land! Vergeet niet om de parels van Thailand te ontdekken, zoals de adembenemende witte stranden en weelderige natuur. Geniet van de gastvrijheid van de lokale bevolking en proef de heerlijke Thaise keuken.
Airalo E-sim
Wanneer je tijdens je reis in Thailand data wilt roamen, kan dit je veel geld kosten. Met de e-simkaart kun je een databundel op je telefoon laden voor weinig geld. Zo heb je naast je eigen provider een extra databundel. Hiermee verandert niet je telefoonnummer en kun je die ook gewoon blijven gebruiken. Je kunt kiezen uit verschillende databundels. Zo heb je al voor $9,90 onbeperkt data. Zo weet je zeker dat je altijd tijdens je reis in Thailand meer dan genoeg data hebt!

Visum Thailand
Ga je 30 dagen of korter op reis naar Thailand? Dan heb je geen visum nodig. Bij aankomst ontvang je een visumvrije entree van 30 dagen. Dit is gratis. De geldigheid verloopt zodra je Thailand uitreist, zelfs als je verblijf korter dan 30 dagen was. In Thailand kun je een visumvrije entree eenmalig verlengen met 30 dagen. Voor een langer verblijf dan 30 dagen moet je een visum aanvragen. Dit doe je minimaal twee weken voor je vertrek in Nederland of België
De voorwaarden zijn:
– Je bent een toerist en gaat op vakantie naar Thailand
– Je bent in bezit van een Nederlands of Belgisch paspoort.
– Je paspoort is minimaal 6 maanden geldig op het moment dat je in Thailand aankomt.
– Je verblijft maximaal 30 aaneengesloten dagen in Thailand.

Vaccinaties Thailand
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Thailand alleen verplicht als je in zeven dagen voordat je in Thailand binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van een gele koorts land.
Ongeacht je verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijk geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Thailand. Bij een verblijf langer dan drie maanden worden voor Thailand inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiës en in sommige gevallen tuberculose. Voor Thailand wordt een vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaalde (zeldzame) gevallen aangeraden
Meer informatie: vaccinatieopreis.nl

Geldzaken Thailand
De valuta van Thailand is de Thaise Baht, meestal afgekort tot ‘THB’. In Thailand kun je geld opnemen met je bankpas of creditcard bij pinautomaten, in Thailand beter bekend als ‘ATM”s’. Deze vindt je vrijwel overal, zoals op het vliegveld, bij banken, warenhuizen of supermarkten. Per opnamen betaal je transactiekosten aan de gastbank; meestal is dat 200 baht per transactie. Ook rekenen veel Nederlandse banken extra kosten per opname; deze kosten kun je opvragen bij je bank. Bij 99% van de Thaise winkels kun je niet betalen met je pinpas of creditcard. Dit dien je vrijwel altijd contant te doen. Pinautomaten geven vrijwel altijd briefjes van 1.000 baht uit. Dat is in Thailand veel geld. Veel winkeliers en taxichauffeurs hebben niet terug van 1.000 baht. Doe daarom een kleine aankoop bij de 7-Eleven om een briefje te wisselen.

Afdingen & onderhandelen
In grote winkelketens, shoppingmalls en reguliere winkels is het niet gebruikelijk om af te dingen. Ook op lokale markten waar groente en fruit wordt verkocht, wordt niet afgedongen. Bij souvenirkraampjes en markten gericht op toeristen, moet je juist wel afdingen. Over het algemeen is iets 50% van de vraagprijs waard. Begin dus met onderhandelen door een kwart van de vraagprijs te noemen en ga dan langzaam omhoog. Als je op eigen gelegenheid buiten het hoogseizoen reist, is het zelfs ook mogelijk om op je hotel-/hostelkamer af te dingen.

Fooi geven in Thailand?
De Thai gaat elke dag uit eten, wat ook meteen de hoeveelheid eetstalletjes en goedkope Thaise restaurants verklaart. Voor de Thai is uit eten dus een uitje, zoals wij Nederlanders gewend zijn. Daarom is fooi geven niet gebruikelijk in Thailand. Toch komt fooi geven in Thailand steeds meer naar voor en wordt het zeker gewaardeerd. Onze regel: wij geven alleen fooi als het eten lekker was, maximaal 20 baht per keer. Bij luxere eetgelegenheden wordt er vaker een 10% service charge toegevoegd bij je rekening. Als dit het geval is, hoef je geen extra fooi meer te geven.