Reistips Zuid-Korea

Boek je reis voordelig

Verlies jezelf in de bruisende energie van Zuid-Korea! Verken de ultramoderne straten van Seoul, waar glanzende wolkenkrabbers samengaan met historische tempels en paleizen. Duik in de wereld van de K-pop in Gangnam of ontspan in de traditionele theehuizen van Bukchon Hanok Village. Ontdek de adembenemende natuurlijke schoonheid van Jeju Island, met zijn schilderachtige stranden en vulkanische landschappen. Laat je smaakpapillen verrassen door de rijke en gevarieerde Koreaanse keuken, van smakelijke barbecues tot hartige kimchi. Verdiep je in de rijke geschiedenis en cultuur van het land in de oude hoofdstad Gyeongju, waar eeuwenoude tempels en historische bezienswaardigheden wachten om ontdekt te worden. Ontdek de warme gastvrijheid van de Koreanen en laat je inspireren door de unieke mix van traditie en moderniteit die Zuid-Korea zo bijzonder maakt. 

Airalo E-sim

Wanneer je tijdens je reis in Zuid-Korea data wilt roamen, kan dit je veel geld kosten. Met de e-simkaart kun je een databundel op je telefoon laden voor weinig geld. Zo heb je naast je eigen provider een extra databundel. Hiermee verandert niet je telefoonnummer en kun je die ook gewoon blijven gebruiken. Zo heb je al voor $32 onbeperkt aan data. Zo weet je zeker dat je altijd tijdens je reis in Zuid-Korea meer dan genoeg data hebt! 

pexels-photo-952632

Visum Zuid-Korea

Als toerist met een Nederlands of Belgisch nationaliteit krijgen bij aankomst een gratis visum Zuid-Korea. Zodra je het land in komt krijg je een visum dat 90 dagen geldig is. Als je 90 dagen of korter in het land blijft heb je dus geen visum nodig. Als je langer dan 90 dagen in Zuid-Korea wilt blijven zul je wel een visum moeten aanvragen. Dit kan je doen bij de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag of online bij bijvoorbeeld visum.nl als je Den Haag te ver vindt. Net als veel andere landen heb je in Zuid-Korea wat extra documenten nodig om in aanmerking te komen voor het 90 dagen visum. Het gaat om de volgende documenten;

– Geldig paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst
– Een paspoort foto
– Een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming

8830_v8

Vaccinaties Zuid-Korea

Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Zuid-Korea aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tentanus en polio) en vaccinaties tegen hepatitis A (besmettelijk geelzucht). Ga je drie dagen of langer in de natuur wandelen of kamperen van maart tot en met november wordt vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen. Bij een verblijf langer dan drie maanden worden voor Zuid-Korea inentingen aangeraden tegen hepatitis B, rabiés en in sommige gevallen tuberculose. Soms worden voor Zuid-Korea vaccinaties tegen deze ziekte aangeraden bij korter verblijf. Voor Zuid-Korea wordt vaccinatie tegen Japanse encefalitis alleen in bepaald (zeldzame) gevallen aangeraden.

Meer informatie: vaccinatieopreis.nl

13_mosaico classic tiles cm 1.2 x1.2 texture-seamless

Geldzaken Zuid-Korea

De munteenheid van Zuid-Korea is de Won (KRW). Het omwisselen van euro’s in Won, is mogelijk, maar neem wel je paspoort mee om je te legitimeren. In veel grote steden is het mogelijk om te pinnen met je pinpas met Maestro of Cirrus logo. Denk er wel aan om je pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. Op sommige pinautomaten is de instructie alleen in het Koreaans. De automaten van Korea Exchange Bank, Shinhan Bank en Citibank hebben altijd instructies in het Engels op het scherm. In Zuid-Korea worden creditcards algemeen geaccepteerd in de grotere plaatsen, voornamelijk bij shopping malls, hotels en restaurants. 

pexels-photo-952632

Afdingen & Fooi

Afdingen in Zuid-Korea is niet heel gebruikelijk. In winkels staan prijzen vast, wij raden je daarom niet aan af te dingen op plekken waar je zelf dat in Nederland ook niet zou doen. Op toeristische plekken en in sommige gevallen op de markt kan wel worden afgedongen. Wij raden je niet aan om zelf te beginnen met af te dingen, maar weg te lopen als de prijs te hoog is. Mogelijk bieder de verkoper je dan een langere prijs aan. 

In Zuid-Korea is fooi geven niet gebruikelijk. Niet in restaurants en ook niet aan taxichauffeurs. Een vriendelijke en goede service wordt in Zuid-Korea als vanzelfsprekend beschouwd en is onderdeel van de prijs.